SOS Türkiye'de ilk olacak

SOS Türkiye

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Kırıkkale`de kurulacak Silah Organize Sanayi Bölgesi Türkiye`de ilk olacak" dedi. Atalay Güç Birliği Heyetinin MKE Kurumu Sosyal Tesislerindeki toplantısında projelerle ilgili kurulan komitelerden bilgi aldı.

ÇALIŞMALARA HIZ VERİLECEK

Atalay, Kırıkkale Silah Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünün yeni hizmet binası açılışından sonra MKE Kurumu Sosyal tesislerindeki Güç Birliği toplantısına katıldı. Toplantıda öncelikle bugüne kadar tasarlanan projeler hakkında bilgi sunumu yapıldı. Komitelerin çalışmaları masaya yatırıldı. Güç Birliği tarafından hazırlanan ve en önemli proje olarak dikkat çeken Organize Silah Sanayi Bölgesi projesinin Türkiye’de ilk olacağı vurgulandı. Projelerle ilgili komitelerin çalışmalarının değerlendirildiği toplantıda projelerin önceliklerine göre ele alınması ve hız kazandırılması yönünde bilgi alışverişinde bulunuldu

SOS TÜRKİYE’DE İLK OLACAK

Atalay Silah Organize Sanayi Bölgesi`nin Türkiye`de ilk olacağını belirterek, "Dolayısıyla Türkiye`nin ilk Silah Organize Sanayisi`nin Kırıkkale`de olmasını çok önemli görüyoruz. Bununla ilgili bütün çalışmalar verimli gidiyor. Şu anda arazi tahsisi yapıldı. Barut Fabrikası`nın orada 500-600 dönümlük Makine Kimya Endüstrisi arazisinin yeni organize sanayisine tahsisi Bakanlar Kurulu kararıyla çıkarıldı. Şu anda ÇED raporu gibi bazı formaliteler tamamlanıyor. Burası hem Makine Kimya Endüstrisi hem de Savunma Sanayi Müsteşarlığının ortaklığında olacak. Bir anlamda işverenler bu sanayiyi kuruyorlar" diye konuştu.



1

Kırıkkale Belediyesi artık E-Devlet´te

2

Kırıkkale Silah İhtisas OSB´de İlk Temel Atıldı

3

?Boran Fırtınası? geliyor

4

Teknoloji seferberliği projesi

5

Akıllı Şehirler Platformuna Kırıkkale´den harika fikirler

6

Milli silahlarımızla destan yazıyoruz

7

KÜBTUAM´a Uluslararası TÜRKAK Akreditasyonu